Za mną intensywny czas szkoleń i warsztatatów dietetycznych w Dolnośląskim Polskim Czerwonym Krzyżu. Od kwietnia poruszałam wiele tematów związanych z żywnością i zdrowym odżywianiem. Uczestnicy mogli dowiedzieć się jak unikać marnowania żywności, jak prawidłowo wybierać produkty żywnościowe, jak jeść zdrowo i tanio, a także o tym jak jeść w różnych jednostkach chorobowych. Szkolenia cieszyły się dużym zainteresowaniem, a dla mnie była to doskonała lekcja i nowe doświadczenie :)
Poniżej przedstawiam szczegółową tematykę szkoleń:
1. Jak unikać marnowania żywności
2. Wiem co jem – czyli jak zostać świadomym konsumentem
3. Dobre i złe zestawienia – czyli jak łączyć ze sobą produkty
4. Jak jeść zdrowo i nie wydawać fortuny
5. Podstawy dietetyki – czyli poznajemy tajniki zdrowego odżywiania Poziom I
6. Podstawy dietetyki – czyli poznajemy tajniki zdrowego odżywiania Poziom II
7. Żywieniowe sposoby na choroby
8. Polska super żywność – co to właściwie oznacza i gdzie jej szukać
9. Fakty i mity dietetyczne
10. Żywienie osób starszych – czyli jak cieszyć się zdrowiem przez wiele lat
11. Żywienie w wybranych jednostkach chorobowych
12. Znane przepisy w zdrowej odsłonie
Galeria Szkolenia w Dolnośląskim Oddziale Polskiego Czerwonego Krzyża w ramach Krajowego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020
Twój komentarz