05 Lip

Szkolenia w Dolnośląskim Oddziale Polskiego Czerwonego Krzyża w ramach Krajowego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Za mną intensywny czas szkoleń i warsztatatów dietetycznych w Dolnośląskim Polskim Czerwonym Krzyżu. Od kwietnia poruszałam wiele tematów związanych z żywnością i zdrowym odżywianiem. Uczestnicy mogli dowiedzieć się jak unikać marnowania żywności, jak prawidłowo wybierać produkty żywnościowe, jak jeść zdrowo i tanio, a także o tym jak jeść w różnych jednostkach chorobowych. Szkolenia cieszyły się dużym zainteresowaniem, a dla mnie była to doskonała lekcja i nowe doświadczenie :)

Poniżej przedstawiam szczegółową tematykę szkoleń:

 

1. Jak unikać marnowania żywności

2. Wiem co jem – czyli jak zostać świadomym konsumentem

3. Dobre i złe zestawienia – czyli jak łączyć ze sobą produkty

4. Jak jeść zdrowo i nie wydawać fortuny

5. Podstawy dietetyki – czyli poznajemy tajniki zdrowego odżywiania Poziom I

6. Podstawy dietetyki – czyli poznajemy tajniki zdrowego odżywiania Poziom II

7. Żywieniowe sposoby na choroby 

8. Polska super żywność – co to właściwie oznacza i gdzie jej szukać

9. Fakty i mity dietetyczne

10. Żywienie osób starszych – czyli jak cieszyć się zdrowiem przez wiele lat

11. Żywienie w wybranych jednostkach chorobowych 

12. Znane przepisy w zdrowej odsłonie 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ